nybanner

Hva er forskjellene mellom COFDM og OFDM?

187 visninger

Mange kunder spør når de velger enkritisk videosender- hva er forskjellen mellomCOFDM trådløs videosenderog OFDM videosender?

COFDM er kodet OFDM, i denne bloggen vil vi diskutere det for å hjelpe deg med å finne ut hvilket alternativ som er bedre for søknaden din.

1. OFDM

 

OFDM-teknologi deler en gitt kanal inn i mange ortogonale underkanaler i frekvensdomenet.En underbærebølge brukes for modulering på hver underkanal, og hver underbærebølge sendes parallelt.På denne måten, selv om den generelle kanalen er ikke-flat og frekvensselektiv.Men hver underkanal er relativt flat.Smalbåndsoverføring utføres på hver underkanal, og signalbåndbredden er mindre enn den tilsvarende båndbredden til kanalen.Derfor kan interferensen mellom signalbølgeformer i stor grad elimineres.

Siden bærebølgene til hver underkanal er ortogonale på hverandre i OFDM-systemet.Spektrene deres overlapper hverandre.Dette reduserer ikke bare den gjensidige interferensen mellom underbærere, men forbedrer også spektrumutnyttelsen.

 

2. COFDM

 

COFDMis Kodet Ortogonal Frequency Division Multiplexing, som betyr

før OFDM-modulasjon kodes den digitale kodestrømmen.

Hva gjør denne kodede?Det er kanalkoding (kildekoding er å løse problemet med effektivitet, og kanalkoding er for å sikre påliteligheten til overføring).

 

Den spesifikke metoden er:

 

2.1.Forward Error Correction (FEC)

 

For eksempel må 100 biter med data modulerestilsendeing.Bytt den først til 200 biter.Når signalet mottas, selv om det er et problem med overføring av 100 biter, kan riktige data fortsatt demoduleres.Kort sagt er det å legge til redundans før modulering for å forbedre påliteligheten til overføringen.Dette kalles Internal Error Correction (FEC) i COFDM-systemer.Og jegt er en viktig parameter for COFDM-systemet.

 

 

2.2.Vaktintervall

 

Feller formålet med løsningingmultien-baneproblemdet erdet overførte signalet når mottakeren gjennom flere overføringsveier. Avaktintervall settes inn mellom de overførte databitene.

OFDM

3.Konklusjon

 

Forskjellen mellom COFDM og OFDM er at feilrettingskoder og vaktintervaller legges til før ortogonal modulasjon for å gjøre signaloverføring mer effektiv.

 

OFDM løser den kanalselektive fadingen i multien-banen miljø godt, men det har ennå ikke overvunnet kanalen flat fading.

 

COFDM gjør at fading av hvert enhetskodesignal under overføring kan anses som statistisk uavhengig gjennom koding, og eliminerer dermed påvirkningen av flat fading og Doppler-frekvensskift.

 

 

4.Anvendelse av OFDM og COFDM

 

COFDM er svært egnet for trådløs overføring underhøy hastighetflytte.Som for eksempel Hd wuløseligtransmittervkjøretøymtelle, skipmesh-kommunikasjon, helikoptreCofdm Hd-sender oglongrangedronevidetransmitter.

 

COFDM har også sterk nlos-evne.Den er egnet for bruk i ikke-visuelle og hindrede miljøer som urbane områder, forsteder og bygninger, og viser utmerkede "diffraksjons"- og "penetrasjons"-egenskaper.

 

OFDM muliggjør en høyeffektiv bruk av spektrum og den kan være motstandsdyktig mot frekvensselektiv fading, som alltid brukes i LTE og wifi-nettverk.


Innleggstid: Jun-12-2023