nybanner

Колекција на модули за беспилотни системи – податоци за контрола на видео и телеметрија

290 прегледи

Сега се потребни иновативни, сигурни и сигурни решенија за поврзување поради зголемувањето на побарувачката за беспилотни и постојано поврзани системи ширум светот.IWAVE е лидер во развојот на системи за безжична RF беспилотна комуникација и поседува вештини, експертиза и ресурси за да им помогне на сите сектори во индустријата да ги надминат овие пречки.

Безжичен видео предавател NLOSсериите главно се вклучени 5 безжични ад хок мрежни модули производи.тоа базирани на SoC чипови, кои главно се поделени на Point-to-Point Networking, Star Networking и MESH Ad-hoc Networking.

Врз основа на долгогодишно истражување и развој на широкопојасна безжична комуникациска технологија, производот ги прифаќа технологиите OFDM и MIMO за да ги реализира функциите за безжичен видео и пренос на податоци.

Оваа серија производи главно се користат во UAV, UGV, роботи, дронови и други автономни беспилотни возила итн.

Оваа серија производи поддржува прилагодување на OEM, поддржува употреба на софтвер за конфигурирање на параметрите и фреквенцијата, поддржува автоматско прескокнување на фреквенцијата и вмрежување со повеќе јазли, поддржува различни технологии за шифрирање и користиТехнологија за автоматско прескокнување на фреквенција (FHSS).

Нашите радио производи се произведени од инженерски тим од 60 лица со седиште во Шангај и Шенжен, Кина, со долгогодишно искуство во RF и видео кодирање, мрежи и алгоритми, пакување опрема и сертификација.

Во зависност од случајот на употреба, нашите клиенти можат да изберат меѓу нашите теренски докажани точки-до-точка (P2P), точка до повеќе точки (PTMP),COFDM технологијаза апликации со екстремно мала доцнење и нашата водечка на пазарот безжична IP Mesh технологија со висок капацитет.Решението IWAVE Mesh е вистински менувач на играта во RF комуникациите, обезбедувајќи IP конекција со безбедна, беспрекорна размена на податоци за контрола на телеметрија со мала латентност, вклучувајќи пренос на видео во живо HD.Ова се постигнува со користење на COFDM RF технологијата за да се изгради само-заздравувачка, самоформирачка IP мрежа способна да работи насекаде во светот, независно од постоечката комуникациска инфраструктура на долги растојанија.Модулите IWAVE поддржуваат P2P Point to-multi-points (PTMP) и Mesh, а софтверските апликации овозможуваат далечински прилагодувања од една платформа.

 

Беспилотни копнени возила (UGV)

Возилата без екипаж се користат во различни индустрии, вклучувајќи енергија, градежништво, транспорт на патници и товар, производство на енергија и пренос, за проверка, геодет, мапирање, транспорт, надзор и за побезбедни операции за персоналот и опремата.

IWAVE е докажан во служба, со преку 10 земји распоредени на беспилотни копнени возила (UGV) во одбраната, спроведувањето на законот, јавната безбедност, комерцијалните и индустриските апликации.

  • Апликации за комуникација на UGV
  • Пребарување и спасување и инспекција на областа
  • Превоз на луѓе и товар
  • Автономни системи за транспорт и рударство
  • Анкета и мапирање
УГВ

Беспилотни воздушни возила (UAV)

Зрелите предаватели на модулот на IWAVE имаат најмала големина, тежина и потрошувачка на енергија во индустријата, што им дава на дизајнерите, производителите и операторите на UAV максимална флексибилност, време на височина и растојание.

Апликации за комуникација со UAV

  • Воздушна инспекција, истражување и мапирање
  • Надзор
  • Поддршка за емитување и филмови
  • Транспорт и испорака
Апликација за UAV

Следно, ќе наведам некои случаи на примена од оваа серија наБезжичен видео предавател NLOSсериски модули.

 

1. Емитување и филмови

УАВ стануваат сè попопуларни за различни апликации, вклучително и воздушна фотографија и алтернативи за поддршка на камерата за кранови, кукли и стативи.Директорите на фотографија и директорите бараат слики со висока дефиниција и ниска латентност од визирот на камерата, а IWAVE субминијатурните, најмалите, најлесните предаватели на одборот се претпочитаната опција за проникливите екипи кои не можат да прават компромиси со квалитетот.

Емитување и филмови

2.Земјоделство

Земјоделство

Сопствениците на големи фарми го максимизираат приносот на културите со распоредување на беспилотни возила за различни функции како што се прскање, проверка, геодет, садење и собирање податоци.На пример, беспилотните возила со автоматско прскање можат да ја следат планираната патека во градината со палми и да прскаат пестициди на палми.

3.Индустриски

Операторите на пристанишни кранови го користат оперативниот систем за автоматизација за следење за да го оптимизираат движењето на крановите и крановите;точно планирање и утовар и истовар;управување со утовар и истовар на контејнери при пристаниште;откривање и избегнување пречки и дронови за откривање, проверка и безбедно работење во опасни средини.

Индустриски

Време на објавување: април-14-2024 година