ПРОИЗВОДИ

Производи Видео

IWAVE FD-6100 IP MESH модул безжичен пренос на HD видео за 9 км

FD-6100 — надвор од полицата и OEM интегриран IP MESH модул.
Безжични видео и податочни врски со долг дострел за беспилотни дронови, UAV, UGV, USV.Силна и стабилна способност на NLOS во сложена средина како што е затворена, подземна, густа шума.
Три-бенд (800Mhz/1,4Ghz/2,4Ghz) прилагодлив преку софтвер.
Софтвер за прикажување на топологија во реално време.

IWAVE Рачно IP MESH радио FD-6700 демонстрирано во планини

FD-6700 — Рачен MANET Mesh Transceiver кој нуди широк опсег на видео, податоци и аудио.
Комуникација во NLOS и сложено опкружување.
Тимовите кои се во движење работат во предизвикувачка планинска и џунгла средина.
На кои им е потребна тактичка комуникациска опрема има добра флексибилност и силна способност за пренос на NLOS.

Тимови со рачно IP MESH радио работат во згради

Демонстративно видео за симулирање на службениците за спроведување на законот извршуваат задача внатре во зградите со видео и гласовна комуникација помеѓу внатрешните згради и мониторинг центарот надвор од зградите.
Во видеото, секој народ држи IWAVE IP MESH радио и камери за да комуницираат едни со други.Преку ова видео, ќе ги видите перформансите на безжичната комуникација и квалитетот на видеото.

Студија на случај

Во декември 2021 година, IWAVE ја овласти компанијата за комуникација во Гуангдонг да го изврши тестирањето на перформансите на FDM-6680.Тестирањето вклучува перформанси на Rf и пренос, брзина на податоци и латентност, растојание на комуникација, способност против заглавување, способност за вмрежување.
Радио решенијата за возила на IWAVE IP MESH нудат широкопојасна видео комуникација и теснопојасна функција за гласовна комуникација во реално време за корисниците во предизвикувачки, динамични NLOS околини, како и за операции со BVLOS.Тоа ги прави мобилните возила да се претворат во моќни мобилни мрежни јазли.Системот за комуникација со возила IWAVE прави поединци, возила, роботика и UAV да се поврзат едни со други.Влегуваме во ерата на колаборативна борба каде сè е поврзано.Бидејќи информациите во реално време имаат моќ да им овозможат на лидерите да донесат подобри одлуки еден чекор понапред и да се уверат во победата.
Jincheng New Energy Materials беше потребен за ажурирање на наследената рачна инспекција на беспилотна роботичка инспекција на цевководот за пренос на енергетски материјал во оклудирани и многу сложени средини во фабриката за рударство и преработка.Решението за безжична комуникација IWAVE не само што испорача поширока покриеност, зголемен капацитет, подобри услуги за видео и податоци во реално време, туку и овозможи на роботот да врши едноставни активности за одржување или истражувања на цевката.
Што е MANET (мобилна ад-хок мрежа)?Системот MANET е група на мобилни (или привремено стационарни) уреди кои треба да обезбедат можност за пренос на глас, податоци и видео помеѓу произволни парови на уреди кои ги користат другите како релеи за да се избегне потребата од инфраструктура.&nb...
Што е MANET (мобилна ад-хок мрежа)?Системот MANET е група на мобилни (или привремено стационарни) уреди кои треба да обезбедат можност за пренос на глас, податоци и видео помеѓу произволни парови на уреди кои ги користат другите како релеи за да се избегне потребата од инфраструктура....
Вовед База на Хангжу ** Компанијата за интелигентна технологија изберете безжична ад хок мрежна радио радио за да се користи за извештајот за тестирање на куче-робот.Време на проектот 2023.10 Производ 2Watts 2*2 MIMO IP MESH Link Минијатурен OEM Tri-Band Digital IP MESH Data Link Ip Mesh Oem Digital Data L...